Evde Bulunması Gereken 10 Şifalı Bitki

Yapay gıdaların ve katkı maddelerinin arttığı bu dönemde, özellikle şifalı bitkilere ve alternatif tıpa olan yönelim artmakta. Bu trendin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan pek çok bitkisel takviyenin aksine, kolayca evinizde yetiştirebileceğiniz ve faydalarını saymakla bitiremeyeceğiniz bazı bitkiler bulunuyor.

Evinizde yetiştiremediğiniz zaman bile kolayca her yerde bulabileceğiniz bu bitkiler, hayatınızda sağlık açısından size ciddi anlamda katkı sağlayacak.

Adaçayı

Neredeyse her şey için faydalı olan adaçayı, ülkemizin her noktasında doğal olarak yetişen bir bitki. Aktarlarda, marketlerde, hatta seyyar satıcılarda bile doğadan toplanmış adaçayı satın almanız mümkün.

Sakinleştirici ve metabolizma hızlandırıcı özellikleri olan adaçayı, özellikle kış aylarında günde bir bardak içilmesi halinde kış boyu hastalıklardan koruyor.

Kara Hindiba

Vücudunuzdaki ağrıları gidermek için kullanabileceğiniz bu bitki, eski dönemlerden beri yaraların tedavisinde de kullanılmakta. Enfeksiyon kapan yaralarda, hamur haline getirilerek ağrı kesici ve bakterilerden arındırma amacıyla tercih ediliyor.

Zencefil

Mideniz ile ilgili her türlü soruna iyi gelen zencefil, bulantılarda, ağrılarda ve baş dönmelerinde de ilaç niteliğinde bir bitki. Tek yapmanız gereken kaynamış suya bir miktar zencefil ilave etmek.

Meyan Kökü

Özellikle hamile kadınlara tavsiye edilen bu bitki, boğaz ve mide yanmalarına, bronşite ve öksürüğe iyi geliyor. Aynı zamanda akne tedavisinde de alternatif yöntemlerde meyan kökü kullanıldığı görülmekte.

Çörek Otu

Çin’de çok sık kullanılan çörek otu, ülkemizde de şifalı bitki denildiğinde ilk sırada akla geliyor. Çörek otunun gerçek anlamda sayfalarca faydası bulunmakta.

Sarımsak

Kanseri önlediği defalarca ispatlanan sarımsak en şifalı bitkiler arasında gösteriliyor. Pek çok uzman, başta kanser olmak üzere çok sayıda hastalıktan korunmak için en azından haftada 2 kez sarımsaklı bir şeyler yemenizi tavsiye etmekte.

Defne Yaprağı

Kokusu ve yemeklere verdiği lezzetle tanınan defne yaprağı, aynı zamanda muhteşem bir antioksidan. Vücudunuzdaki hormon dengesini düzenlediği de bilinen defne yaprağı her evde mutlaka bulunmalı.

Kantaron

İster yağını kullanın, isterseniz çayını yapın… Kantaron kesinlikle bilinen en şifalı bitkiler arasında gösteriliyor. Her türlü konuda az da olsa fayda olan kantaron, ilaç sanayisinde ciddi anlamda kullanılmakta.

Kuru Üzüm

Her gün bir avuç kuru üzüm yiyerek hafızanızı güçlendirebilirsiniz. Pek çok araştırmaya konu olan bu gıda, aynı zamanda vücutta kanser hücrelerinin oluşmasını da engelliyor.

Biberiye

Aromatik bir bitki olarak bilsek de, aslında en şifalıları arasında gösterilen biberiye, yüksek antioksidan oranı ve beyin hücrelerine iyi gelmesi ile tanınıyor. Yapılan pek çok araştırmada, biberiyenin hafızayı ve analitik düşünme kabiliyetlerini geliştirdiği ortaya koyulmuş.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir