Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Balık, en az kırmızı et kadar faydalı ve sağlıklı bir besindir. Kırmızı ete oranla balık, daha az yağa sahiptir. Kendine özgü özel yağ asitleri ile zaman zaman kırmızı etten daha çok fayda sunabilmektedir. Bu yazımızda sizin için en doğru balık pişirme yöntemlerinden ve bu yöntemlerin püf noktalarından bahsettik. En lezzetli balıkları hazırlamak için püf noktalarımıza özen gösterebilirsiniz.

Püf Noktalarıyla Pişirme Teknikleri

Birçok balık pişirme yönteminden bahsedebiliriz. Fırında, ızgara, buğulama ve daha aklınıza gelebilecek birçok yöntemde lezzetli balıklar pişirebilirsiniz.

Fırında Balık Pişirme

Balığın fırında pişebileceği ideal ısı 160 derece ile 250 derece arasındadır. Bütün balık türleri fırında pişebilmektedir. Fırında balık pişirme farklı şekillerde olabilir. Dilerseniz güveçte ya da kâğıtta dilerseniz de bir fırın kabında pişirebilirsiniz. Fırın kabında az miktarda sıvı ekleyerek pişirmek en doğru olanıdır. Eğer fırın içerisine balığınızı güveçte pişirmek istiyorsanız da ekleyeceğiniz sebzeleri hem balığınızın altına hem de üstüne koymalısınız. Diğer bir yöntem olarak kâğıtta balık ise balığınızın kendi buharında ve lezzetinde pişmesini sağlayacaktır.

Izgara da Balık Pişirme

Balığı ızgara olarak pişirmek istiyorsanız, mutlaka her iki yüzünü de bir bıçak yardımıyla küçük kesikler açmalısınız. Açtığınız bu kesiklerin üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürüp, ısıtılmış fırınınızın ızgara bölümünde pişirebilirsiniz. Izgara yaparken önemli olarak kesik atma ve fırının ısıtılmış olması atlanmamalıdır.

Yumuşak etli bakılar ve filetolar buğulama yöntemine en uygun ve en çok yakışan balıklardır. Buğulama yönteminin püf noktası, balığı pişirdiğiniz kabın kapaklı olmasıdır. Kapaklı kabın içerisinde pişirdiğiniz balık kendi nemini koruyacaktır ve çok daha lezzetli bir şekilde pişecektir. Dilerseniz bu tencerenin içerisine sebzelerde ekleyebilirsiniz. Emin olun çok yakışacaktır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir